De moestuin…

De bewoners van afdeling Strauss gingen voor de eerste maal naar de educatieve moestuin ‘t Elsenhof, rond het oude boerderijtje op de Beverseaardeweg.

De moestuin wordt, sinds vorig jaar, onderhouden door de leerlingen van de Spanjeschool, De Plataan en de Mozaïek.
Vanaf heden, 16 maart,  zullen de bewoners van afdeling Strauss ook hun steentje bijdragen.
Speciaal voor onze bewoners werd een tuin op hoogte geplaatst, kreeg ’t Elsenhof ook nog een extra zitbank én wordt er bovendien een extra toegang gecreëerd.

Vandaag werden we voor de eerste maal door Marcel, vrijwilliger LDC Ten Elsberghe, afgehaald met een busje en afgezet aan de boekenruilkast van ’t Elsenhof.
We flaneerden eerst wat door de moestuin om alles te ontdekken.  Deze heeft heel wat te bieden: de vijver, het insectenhotel, de bloementuinen, de groentenperken, een tuin op hoogte.

De vrijwilliger van de moestuin, Luc, bezorgde ons het nodige tuinmateriaal. Het eerste onkruid werd door Ronny, Gerd, Wilfried en Maria deskundig verwijderd uit het perk waarin alle knolgewassen worden gekweekt.
Martine, onze vrijwilligster met groene vingers, zal volgende week het nodige plantgoed meehebben om de tuin op hoogte aan te planten.

Volgende week donderdag wordt er door onze bewoners geplant en gezaaid zodat we dan naar hartenlust zullen kunnen oogsten in de toekomst.