In de buurt

Of je nu houdt van wandelen en fietsen, van een gezellig terrasje doen of van een vleugje cultuur: er is altijd wel iets te doen in en rondom ons woonzorgcentrum. Onze goedgevulde agenda van activiteiten en evenementen heeft je nog niet naar hier gelokt? Dan doen onze unieke troeven die we hieronder oplijsten dat zeker wel.

Cafetaria

Onze cafetaria is elke namiddag van 14 tot 17 uur open voor wandelaars, fietsers of liefhebbers van de betere pannenkoek of wafel. Liefhebbers van het betere uitzicht zetten zich best op ons terras, waar je hapje of drankje eens zo goed smaakt dankzij het mooie zicht op het water van de Ronde Kom.

 

Als je graag rustig tussen het groen wandelt, is die Ronde Kom zeker een must. Andere pareltjes in de buurt zijn de Kleine Bassin, met een rolstoeltoegankelijk houten pad, en het Geitepark. Ideaal om te wandelen of even uit te blazen.

Lopers en wandelaars vinden het zeker leuk om te weten dat ons woonzorgcentrum ook op het parcours van de 11.trail ligt. En in de toekomst zal Ter Berken in nog meer wandel- en fietsroutes een plekje krijgen.

Ook een sportieve aanrader: kruip samen met een familielid in Ter Berken achter het stuur van onze duofiets of babbelfiets en geniet samen van een heerlijk tochtje in de buitenlucht.

Winkels en horeca

Behalve in onze cafetaria kan je op een paar stappen van ons ook terecht in het buurtrestaurant van woonzorgcentrum De Waterdam. Lees: dagschotels om duimen en vingers bij af te likken en dat aan zeer democratische prijzen.

We raden je zeker ook aan om eens binnen te springen in het Arhuscafé op De Munt of in een van de vele café’s en restaurants aan de vernieuwde stationsbuurt.

Verder ligt ons woonzorgcentrum op wandelafstand van de winkelstraten, het plein De Munt, het winkelparadijs Mammoet Center ... Ook het nieuwe RSL Op Post, waar je onder andere de Kringwinkel, het Eco-café en meer leuke initiatieven vindt, is zeker je bezoekje waard.

Cultuur

En ook wie naar het artistieke verlangt, blijft bij ons niet op z’n honger zitten: de eigen events rond muziek, dans, tentoonstellingen ... die we organiseren, de dinsdag- en vrijdagmarkt, het koersmuseum en de stadsbibliotheek op wandelafstand ... Je merkt het, meer dan genoeg in de buurt om je nooit te vervelen!