Verwardheid? Dementie?

Kreeg je onlangs de diagnose dementie of ben je bezorgd over toenemende geheugenproblemen? Blijf niet met je vragen zitten en kom vrijblijvend even langs in het Infopunt Dementie.

Je kan bij ons terecht met praktische vragen of gewoon wanneer het je misschien even te veel wordt en je door het bos de bomen niet meer kan zien. Vanuit onze ervaring en kennis met personen met dementie proberen we een luisterend oor te bieden of een overzicht te geven van waar je terecht kunt.

Uitleenpunt voor boeken

Het Infopunt Dementie is voorzien van een uitgebreide collectie aan boeken en folders over dementie. In samenwerking met kenniscentrum ARhus wordt deze collectie zorgvuldig geactualiseerd. Wil je graag een kijkje nemen? Surf dan verder naar de online catalogus van ARhus.

Dementiekoffer

Vind je je weg niet in de online boekencatalogus of weet je zelf niet goed welke literatuur jou het meest aanspreekt? Vraag gerust naar onze dementiekoffer. Deze koffer omvat een selectie aan boeken, brochures en films of muziek voor verschillende leeftijden. 

Familiegroep Dementie Roeselare

Tweemaandelijks bieden we voor mantelzorgers een namiddag aan waarbij ervaringen met lotgenoten kunnen worden uitgewisseld. Alzheimerliga Vlaanderen geeft ons de mogelijkheid om deze familiegroep te organiseren. Heb je nood aan gesprekken met mensen die gelijkaardige ervaringen delen? Het jaarprogramma kan je hier terugvinden.

Heb je nog een vraag? Wandel gerust eens binnen!

WZC Ter Berken

Zijstraat 59

8800 Roeselare

051 25 99 04

info.dementie@motena.be