Voor elke behoefte een oplossing

Onze medewerkers luisteren en begrijpen wat jij nodig hebt. Want iedereen is uniek en vraagt om een unieke omgang. Hieronder ontdek je alle voorzieningen die ons woonzorgcentrum je gewenste thuis helpen te maken. Nog andere onvervulde noden of behoeften? Deel ze met ons.

Al onze faciliteiten op een rijtje

90 kamers

In Ter Berken voorzien we 89 bewoners van een warme thuis. Ieder van hen heeft een eigen eenpersoonskamer. Verder bieden we ook 1 kamer aan voor een kortverblijf.

Comfort op de kamer

Elke kamer heeft een eigen badkamer met wastafel en toilet, basismeubilair (bed, tafel, 2 stoelen) en tv. Maar kleed gerust je kamer naar eigen smaak aan, zodat je je niet alleen thuis voelt, maar ook echt thuis bént.

2 woonkamers per afdeling

Meeleven en meewonen staat voor ons centraal. Onze bewoners, ergotherapeuten en woon-leefbegeleiders leven gezellig samen in onze verschillende huiskamers. We hebben er 2 per verdieping. In elke kamer kunnen 15 bewoners samen eten, deelnemen aan activiteiten of gewoon wat uitrusten.

Persoonsgerichte zorg

In ons woonzorgcentrum leggen we ons toe op psychisch kwetsbare ouderen, senioren met dementie en mensen met jongdementie. Onze medewerkers zijn dan ook speciaal opgeleid om de omgang, begeleiding en zorg volledig af te stemmen op het unieke van elke bewoner.

Professioneel en warm team

Op elke afdeling staat een hartelijk team van specialisten met teamcoach ervoor in dat niemand iets tekortkomt. Dit team bestaat uit verpleegkundigen, zorgkundigen, een kinesist, medewerkers kamerzorg en een ergotherapeut/woon-leefbegeleider.

Vaste structuur met aangepaste activiteiten

Een herkenbare, dagelijkse structuur is een onmisbare houvast voor veel van onze bewoners. We zorgen voor zo’n vaste structuur en vullen die aan met zinvolle, deugddoende activiteiten zoals muziek, beweging, jeugdwerking, huishoudactiviteiten, herinneringen ophalen (reminiscentie), verwenzorg ...

Cafetaria

In onze cafetaria smul je van een lekkere wafel of pannenkoek, terwijl je op het terras geniet van een prachtig zicht op het water van de Ronde Kom. We verwelkomen hier tussen 14 en 17 uur ook iedereen die graag even verpoost om te genieten van een koffie, pintje of de eerder genoemde zoetigheden.

Enthousiaste vrijwilligers

In ons woonzorgcentrum lopen ook een heleboel enthousiaste vrijwilligers rond die met plezier een handje toesteken. Familie en vrienden zijn trouwens ook welkom om te helpen bij verzorging, maaltijdbegeleiding of uitstapjes. Want hoe meer onze bewoners hun familie kunnen zien, hoe liever.

Palliatieve begeleiding

Wanneer een bewoner zijn laatste levensfase bereikt, kunnen we palliatieve begeleiding voorzien. Ons team zorgt dan voor een aangepaste invulling van de veranderde behoefte van de bewoner en zijn familie. Speciale aandacht geven, warmte en nabijheid laten voelen, maximaal lichamelijk comfort voorzien... In deze fase willen we onze bewoner kwaliteitsvolle dagen bezorgen zodat hij, wanneer het moment daar is, met een vredevol gevoel afscheid kan nemen.