Over Ter Berken

Ter Berken ligt in hartje Roeselare, aan het AZ Delta-ziekenhuis, campus Brugsesteenweg. In ons woonzorgcentrum leggen we ons toe op ouderen met psychische kwestbaarheid en dementie. We geven een thuis aan 90 bewoners. Veel van hen vind je terug in de ruime woonkamers waar ze met ons en 15 andere bewoners samenleven. Elke verdieping telt zo’n twee woonkamers. Je voelt de warmte, gezelligheid en huiselijke sfeer dan ook vanaf dat je bij ons binnenkomt. Passeer gerust een keer om het zelf te ervaren.

De W’s van Welkom

De W’s van Welkom

De woonzorgcentra van Motena hebben allemaal hun eigenheid, maar wel een gedeelde visie: de 4 W’s van Welkom. Deze vier pijlers laten zien wat wij als woonzorgcentrum belangrijk vinden. De welkom-gedachte is een gastvrije gedachte. Iedereen moet zich hier welkom voelen. Jij als bewoner, maar ook je vrienden en familie. Wat betekent dat in de praktijk? We lijsten het hieronder even op.

De W van Warmte

Warme zorg is voor ons het allerbelangrijkste. Praten. Luisteren. Begrijpen wat jij nodig hebt. Om zo op basis van jouw behoeftes en noden de juiste oplossingen te zoeken. We zijn er voor je.

De W van Wandel gerust eens binnen

Een woonzorgcentrum is een open huis. Een plek om nieuwe mensen te leren kennen en vrienden en familie te ontvangen. In contact te blijven staan met elkaar. Fysiek of digitaal. We werken elke dag aan nieuwe manieren om mensen welkom te heten. Wandel dus gerust eens binnen.

De W van Wens je verder nog iets?

Mensen staan bij ons op de eerste plaats. En aangezien ieder mens anders is, moet onze aanpak daarop afgestemd zijn. We werken dus graag op maat van onze bewoners. En passen ons aan waar nodig. Jij beslist hoe je dag eruit ziet. Da’s voor ons niet meer dan normaal.

De W van Werksfeer

We zorgen niet alleen goed voor jou, maar ook voor onze eigen mensen. Want als onze medewerkers een glimlach op hun gezicht hebben, dan profiteert iedereen daarvan. Ken je iemand die misschien bij ons wil werken? Stuur ze zeker naar onze vacaturepagina.

De W van Werkkledij

In ons woonzorgcentrum draait alles om het thuisgevoel. Zolang iedereen - bewoners, familie en medewerkers - zich welkom voelen, is onze missie geslaagd. De W van Welkom blijft ook nu de rode draad in ons gloednieuwe hoofdstuk van dit verhaal: de uitwerking van onze nieuwe werkkledij.

Bedankt vrijwilligers!

Vorige maand vond de Week van de vrijwilliger plaats. Het ideale moment om ook via dit blogbericht nog eens het werk van onze vrijwilligers in de kijker te zetten.
Kom meer te weten over onze vrijwilligers, onze werking en over hoe je vrijwilliger kan worden bij ons.

Week van de valpreventie

Van 22 tot en met 28 april 2024 gaat de Week van de Valpreventie door. Er wordt een programma aangeboden die in het teken staat van het belang om te bewegen.
De Flower Power fietschallenge op woensdag 24 april met bewoners, medewerkers, vrijwilligers en familieleden belooft het hoogtepunt van de week te worden en staat open voor iedereen.