Over Ter Berken

Ter Berken ligt in hartje Roeselare, aan het AZ Delta-ziekenhuis, campus Brugsesteenweg. In ons woonzorgcentrum leggen we ons toe op ouderen met psychische kwestbaarheid en dementie. We geven een thuis aan 90 bewoners. Veel van hen vind je terug in de ruime woonkamers waar ze met ons en 15 andere bewoners samenleven. Elke verdieping telt zo’n twee woonkamers. Je voelt de warmte, gezelligheid en huiselijke sfeer dan ook vanaf dat je bij ons binnenkomt. Passeer gerust een keer om het zelf te ervaren.

De W’s van Welkom

De W’s van Welkom

De woonzorgcentra van Motena hebben allemaal hun eigenheid, maar wel een gedeelde visie: de 4 W’s van Welkom. Deze vier pijlers laten zien wat wij als woonzorgcentrum belangrijk vinden. De welkom-gedachte is een gastvrije gedachte. Iedereen moet zich hier welkom voelen. Jij als bewoner, maar ook je vrienden en familie. Wat betekent dat in de praktijk? We lijsten het hieronder even op.

De W van Warmte

Warme zorg is voor ons het allerbelangrijkste. Praten. Luisteren. Begrijpen wat jij nodig hebt. Om zo op basis van jouw behoeftes en noden de juiste oplossingen te zoeken. We zijn er voor je.

De W van Wandel gerust eens binnen

Een woonzorgcentrum is een open huis. Een plek om nieuwe mensen te leren kennen en vrienden en familie te ontvangen. In contact te blijven staan met elkaar. Fysiek of digitaal. We werken elke dag aan nieuwe manieren om mensen welkom te heten. Wandel dus gerust eens binnen.

De W van Wens je verder nog iets?

Mensen staan bij ons op de eerste plaats. En aangezien ieder mens anders is, moet onze aanpak daarop afgestemd zijn. We werken dus graag op maat van onze bewoners. En passen ons aan waar nodig. Jij beslist hoe je dag eruit ziet. Da’s voor ons niet meer dan normaal.

De W van Werksfeer

We zorgen niet alleen goed voor jou, maar ook voor onze eigen mensen. Want als onze medewerkers een glimlach op hun gezicht hebben, dan profiteert iedereen daarvan. Ken je iemand die misschien bij ons wil werken? Stuur ze zeker naar onze vacaturepagina.

WOW momenten

Naast de vele geplande activiteiten zorgen we nu en dan eens voor een WOW moment voor een individuele bewoner. Door stil te staan bij wat de bewoner echt nog eens wenst te doen, wat zijn passie of interesse was en hier op in te spelen, kunnen we op deze manier nog net dat tikkeltje meer bieden. We gaan telkens voor die glimlach!

Seniorenweek

Tijdens de seniorenweek van 20 tem 26 november 2023 kijken we er al naar uit om onze bewoners te verwennen. Er staat een boeiend programma klaar dat zeker in de smaak zal vallen bij de bewoners.